Siste rapport 0024 - 27.01.2006 07:27

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S

Støodden

ørsel til Støodden. Rozinante med stormasta midt i bildet.

Sett fra korsvik.

Støodden er et gammelt båtbyggeri som ligger på vestsiden, nesten i bunnen av korsvikfjorden på Kristiansands beste østkant. Den ligger "vis a vi" Korsvik Marina/Korsvik båtbyggeri. Det bygges vel ikke så mye båter her lengre, men Støodden brukes fortsatt flittig til vinteropplag og reperasjons plass for båter. Seilbåter og båter som har tre som byggemateriale er spesielt godt representert her. Om sommeren er Støodden havn for flere flotte båter både innenfor moloen og langs bryggene på utsiden.

Rozinante ble i sin tid bygget her (omkring 20 år siden) som mange andre trebåter i Kristiansand. GUM ble faktisk også "funnet" her (skroget). Den lå her som et oppgitt byggeprosjekt, og led av det. GUM ble ikke ferdig bygget på støodden men flyttet over til andre siden av korsvikfjorden til Korsvik båtbyggeri og "ferdig bygget" der.

Hallene.

GUM inne i hallen.

Støodden har 2 store og høye haller som båter lagres i, og en større "parkeringsplass" som det settes båter på om vinteren. Rozinante har stått godt pakket inn ute på parkeringsplassen i hele vinter, mens GUM som forhåpentligvis skal få stå i ett helt år til, står inne i den største hallen.

å Korsvik Marina?

Siden vi begynte våre spede forberedelser rundt nyttår har det vært ganske få mennesker å treffe på støodden, med lørdags formiddager som de dagene med flest folk. Selvfølgelig er det noen hardbarka gjengangere som dukker opp titt og ofte. For eksempel Kjetil som tidligere eide og drev Korsvik Båtsenter og på den måten pussa og mekka båt hele dagen. Han har nå fått seg en åtte til fire jobb og må jobbe med sin egen båt på kveldstid. Og som vi har forstått det - er det MYE som skal gjøres med den store flotte båten hans før han er fornøyd.

Den siste tiden har det vært masse folk på Støodden, selv på hverdagene er det som oftest noen å jobber litt. Lørdagene kunne det med fordel vært egen parkerigsvakt her, for da er det rene maurtua på støodden. Det er nok det fine været som er så deilig å jobbe i, samtidig som det minner folk på hvor deilig det skal bli å få båten på vannet!

Det er alltid noen med et godt råd og ei røverhistorie på lur på Støodden. Det er vanlig praksis "å stikke hode inn i nabo båten" når man tar sin velfortjente hvil og høre hvordan det går. At det på denne måten blir mye små pauser er vel halve kosen.

Her har vi gjengen!

Staale tar seg en velfortjent strekk

år opp" over Rozinante