Siste rapport 0025 - 29.01.2006 08:25

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S

Riktig verktøy

Det sies at riktig verktøy er halve jobben, det er det - minst!

Rent praktisk så går det selvfølgelig raskere og blir bedre med riktig verktøy. Bare dette er jo halve jobben. Hvis man ikke har riktig verktøy for jobben så må du legge til tiden det hadde tatt å jobbe ekstra med feil verktøy, og pausene fylt med frustrasjon om hvor dårlig dette egentlig fungerte.

På en båtbyggers hjemmeside jeg kom over for noen uker siden satt han opp en enkelt regnestykke som visste hvorfor man burde velge å kjøpe riktig verktøy selvom det er dyrere i innkjøp.

Det så ut noe sånt som dette:

Tenk deg at du bruker bare 10% lengre tid med dårlig verktøy når du jobber på en båt.

Si du bruker ca 400 timer totalt på å pusse opp en båt

10% av 400 timer er 40 timer, det er mer en ei full arbeidsuke!

400 timer er bare et tall tatt i fra lufta i dette tilfellet, men det er hvertfall et moderat tall for en liten oppussing!

Han som satte opp regnestykket regnet total arbeidstid til ca 5000timer(bygge en hel båt). Det vil si at han ville spart 500timer med riktig verktøy. Det blir i overkant av 3 månedet med full arbeidstid(8 timer dagen)!!

Når man har verktøy som fungerer bra, er det nesten morro å lage/fikse noe. Hvis man må slite med noe som ikke fungerer bra til jobben blir alt et slit!

Vi har vært heldige nok til å ha godt verktøy til nesten alt vi har gjort med Rozinante i vinter og vår! Dette skyldes mye at Ragnar jobber på et mekanisk verksted, og at vi er så heldige å ha venner som har masse verktøy de har delt med oss når de kan!Det har spart oss for mange timer og mange kroner!!

På et tidspunkt vil selvfølgelig alt arbeid bli et slit, og da er det godt at verktøyet fungerer skikkelig hvertfall!