Siste rapport 0024 - 27.01.2006 07:27

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S

Ola Dunk

Det er sant som det sies om oss nordmenn , Ola Dunk!

Mitt grunnlag

Etter snart ett år med litt begrensing på den utagerende festingen har det blitt mang en kveld hvor jeg ender opp med å kjøre noen en eller annen plass før jeg slår meg til ro for en rolig kveld. Denne kjøringen er typisk til et vorspiel en plass, selvfølgelig i typisk vorspiel tid kl 19-20-21. Dessuten er jeg jo nordmann...

Ola Dunks mønster teorien

Det er i dette tidsrommet man ser første tegn på Ola Dunk; Legg merke til alle som er mer eller mindre pent kledd opp og går målbevisst bortover med en eller flere ganske tunge poser. De er lettest å se i,eller rundt hoved- infartsårene til byen. De er i alle aldere og sammfunnsgrupper,alene og flere sammen. Selvfølgelig er det flest av de unge siden de ofte må ta/eller er flinkest til å ta buss.

Så forsvinner nesten alle rett rundt kl 21, men de blir ikke borte lenge. Fra kl 23 og utover begynner de å dukke opp igjen, nå er de nesten alltid i grupper og i betraktelig lystigere humør! Nå er de selvfølgelig på vei til byen. Dette varer frem til rundt kl 01, men er jo ikke så synlig siden mange tar taxi eller blir kjørt.

Så i 3 halv 4 tiden er det stengetid i byen, nå søker Ola Dunk hurtig-mat! Kebabsjappene opplever nå sitt største rush av Ola Dunk som med 2 i promille merkelig nok ikke eier fremmedfrykt lengre. Etter å ha fått skudd mesteparten av maten i kjeften bærer det hjemmover.

Her er det flere typiske grupper: - De som har "funnet" hverandre, vet ikke om de skal prioritere å komme seg hjem fort eller kline på hvert hjørne. - Så har du kameratene som går og diskuterer det som KUNNE og ikke minst SKULLE blitt nattens erobringer, men som ikke ble det. Neste gang! - Kjæresteparet, som "scorer" hver gang de er på byen, rolig hand i hand på vei hjem. - Nachspielet i samlet spann. - Sist men ikke minst, de som tusler alene hjem.

Men de desidert beste øyeblikkene har jeg hatt når jeg begynner på jobb tidlig lørdag og søndag morgen. De som ikke fant veien hjem til sin egen seng i løpet av natten tusler da på sin vei hjem. Slitne, trøtte og fortsatt festkledde. Noen så fulle at de knapt kan gå, andre så trøtte at de nesten ikke klarer å se. Uansett hvor trøtt jeg er når jeg ser dette opptrinnet får jeg inntrykk av å være duggfrisk i forhold!

Dette er selvfølgelig sesongbetont og noen høytider er: Julebords tidende, Romjula, helligdagene i mai, sankthansaften. I disse tider øker gjennomsnitts alderen betraktelig og promillen i samme takt! Men selv utenom disse kan man få med seg høydepunktet av hjemkosten til Ola Dunk på lørdags og søndags morgener hele året. Det gjelder bare å finne riktig plass å kikke. Personlig kan jeg anbefale "rundingen" krysset i Kristiansand! Stå opp tidlig en søndagsmorgen og få med deg et glimt av artig norsk kultur!

Inspirert av de to damene jeg møtte på min vei til jobb denne morgenen - Paul