Siste rapport 0001 - 23.12.2005 01:18

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S
Tittel:Litt dramatikk allerede fra start
Skrevet av:Paul
Dato:Friday 25 July 2003 (09:44) BST
Endret/lagt ut:Tuesday 30 March 2021 20:19:37 BST
Fil:news/rozinante/25072003

Litt dramatikk allerede fra start

Som mange allerede vet(siden jeg har vært så treg til å få tasta ut noe på siden) så er jeg(paul) fortsatt hjemme. Eller hjemme igjen er vel mer riktig for jeg kom jo et stykke på veien..

Her gaffer Ragnar meg sammen før jeg tar bussen tilbake til Kristiansand.

Grunnen til at jeg er hjemme er at jeg selvfølgelig klarte å få skuldra ut av ledd allerede første natt. For å gjøre en lang historie kort bestemte vi oss for at det var like greit at jeg hvilte armen hjemme. Så vi seilte inn til Farsund og slapp meg av.

Jeg har skrevet en Rfile som omhandler de første timene ombord i Rozinante, og en som forteller om når jeg fikk skuldra ut av ledd. De kan du lese ved å følge linkene under.

De første timene

Displasement of shoulder

Vi kom oss altså avgårdem og som du kan se av bildet har vi faktisk klart å beholde endel venner selv om vi har missholdt endel vennskap gjennom vinteren og våren.. Og det er vi selvfølgelig veldig glade for at vi har!

Staale, Ragnar og Edvard reiste videre på tirsdag morgen fra Farsund. Han sendte hjem en CD til meg med Bjørn som var borte å leverte noen ting vi hadde glemt(selvfølgelig). Dette skrev kapteinen på tirsdag formiddag:

Bolga Marine sendte oss ekspress over natten en ny gummikopp til varmeveksleren. For sikkerhets skyld så kjøpte vi fire stykker. Den nye er nå montert og motoren sviver på nytt. Den gamle røyk pga. at den var morken.

Vi har nå fått omorganisert hele båten, og setter i løpet av Tirsdag 22.07.03 ettermiddag kursen mot skotland for å forsere gjennom det skotske høyland via Caledonia kanalen. Bedre kjent som Loch Ness uhyret's hjemsted. Grunnen til at vi velger å gjøre om ruta er pga. været. Et lav trykk over England skaper Sydvestlige vinder i Norsjøen, og da kursen mot den engelsk kanal er sydvestlig velger vi å ikke krysse over hele nordsjøen. Dessuten er distansen, nokså lik. Vi kunne alltids ha ventet på været, men et nytt lavtrykk bygger seg opp syd for Grønnland og ventes innover Europa i løpet av uka som igjen vil skape Sydvestlige vinder og regnbyger for dere hjemme. Etter å ha forssert Caledonia kanalen setter vi kursen rett syd i Irskesjøen til Fallmouth i Sydvest England for å klargjøre skuta til kryssningen av Biscaya.

Onsdag morgen ringte Staale til meg. De var da like i nærheten av n platform og hadde derfor GSM dekning på mobilen. Seilasen hadde begynt med dårlig vind, men nå hadde de seilt det siste døgnet.

Været var grått, men de hadde det bra! Han antok ca 2,5 dager til munningen av Caledonia kanalen. Så skulle vi prates igjen da og avtale nærmere hvor jeg skal hoppe på igjen. Jeg tenker Ryan Air til Prestwick som beste valg inntil videre. Får se hvordan det passer!

PA, ufrivillig bakkemannskap