Siste rapport 0024 - 27.01.2006 07:27

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S
Tittel:Slippen
Skrevet av:Paul
Dato:Friday 11 July 2003 (22:32) BST
Endret/lagt ut:Tuesday 30 March 2021 20:19:37 BST
Fil:news/rozinante/11072003

Slippen

På den berømte arbeidslista var feste av de siste røstjernene et viktig punkt! Det fikk vi endelig gjort på torsdag! Arvid Kristensen hadde lovt oss å gjøre et forsøk på å løfte Rozinante opp slippen sin som ligger i munningen av Skippergada på Randøya. Rozinante er nemlig litt lengre og litt tyngre(trodde vi) enn den lengste og tyngste han hadde hatt oppe tidliger. Hvilket er hans egen fiskebåt.

Slippingen gikk over all forventning, og den vante slipper Arvid hørte på vinjsen at det ikke bure være noe problem å dra den helt opp av vannet. Det gikk helt fint, og Rozinante ble lang som hun var mange meter innover land. Det visste seg også til alt overmål å bli perfekt arbeidshøyde og sted til alt vi skulle gjøre.

Bildene av selve slippingen tok ei hyggelig dame for oss mens vi styrte med båten.

Rozinante på vei inn i tralla som den står i når den trilles opp på land.

Her er baugen begynt å komme opp av vannet. Spenningen steg med høyden over vannet og knirkingen overalt kunne vi vært foruten.

Her er Rozinante kommet helt opp på land der den sto mens vi jobbet på den.

Arbeidet på torsdagen gikk for en gangs skyld skikkelig etter planen. Alt ble ferdig i tide og det ble til og med tid til at gruffen fikk tørke litt før den ble senket ned i havet igjen.

Her festes det røstjernet som skal fungere som lyn avleder for mesan masten. Her er det lett å se at det fort går med endel gruff når man bygger båt.

Utrolig hvor MYE som bare ligger rundt i båten uten at en tenker på det!

I dag var tiden kommet for å tømme båten HELT, alt som ligger igjen nå henger fast på en eller annen måte. Det var ikke få trillebår lass med ting og tang. For ikke å si verktøy, Ragnar antok at han sorterte ut va 50 skrujern av asoterte slag. For ikke å si tape, som Edvard mente han fant i alle krinker å kroker i hele båten."

Samtidig er siste innspurt med lakk på bom og gaffel gjort unna, og forhåpentligvis så er de klare for montering i morgen(lørdag). Åsså skal hele båten vaskes ned med den grønneste grønnsåpe, målet er at det skal lukte som i reklamen når vi er ferdig! :)