Siste rapport 0001 - 23.12.2005 01:18

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S
Tittel:Puss, Puss så får du en suss!
Skrevet av:Staale
Dato:Tuesday 11 February 2003 (11:00) GMT
Endret/lagt ut:Tuesday 30 March 2021 20:19:37 BST
Fil:news/rozinante/995

Puss, Puss så får du en suss!

Den røslige skrogpussen

Søndag ettermiddag fant Ragnar og Paul ut at nå var det bare å sette i gang. Det som trengtes av utstyr, vinkelslipere, slipeskiver, masker og briller ble anskaffet mandag. Deretter startet den omfattende pussejobben av skroget. En analyse av maling flakene konkluderte med at Rozinante har hatt blått, rødt, og grønt bunnstoff i flere lag.

Etter en ivrig pussejobb mandag var 1/3 del av skroget slipt ned. Vi var en stund litt skeptiske til om vi slipte ned for mye, men etter å ha drøftet med noen erfarne skrog pussere viste deg seg at det som ble gjort var helt korrekt.

Tirsdag ble båten pusset nesten helt ferdig. Dette var gjort på to dager! Bildene viser Ragnar og Paul Andre med hver sin vinkelsliper. Det er ikke vanskelig å se på bildene at dette er en drittjobb.

Nå gjenstår, kun det helt under kjølen på båten. Vi må til med jekk og flytte støttene som støtter opp båten. Slik at alt blir pusset ned. Det er viktig og få pusset dette ned slik at skroget kan tørke før sparkel, gelcoat, grunning og bunstoff skal på når det blir varmere i været.

Tor Magnus hjelper til

Inni båten har vi fått hjelp av en "trekunstner". Det vil si Tor Magnus som egentlig avtjener sin førstegangstjenste ombord på Kystvaktskipet "KV Svalbard", men har hjulpet oss med og bygge fundament for diesel ovnen som skal holdes varme oppe i kalde nord mens han er på perm i sør. Dette setter vi stor pris på!

Tor Magnus har gjort en glimrende jobb. Det er et par ting til vi gjerne skulle hatt hjelp til, men desverre reiste Tor Magnus tilbake til Nord for å passe på så ikke landsmenn, russere og islendere voldtar fiske bestanden i Norskehavet og Barentshavet!