Siste rapport 0025 - 29.01.2006 08:25

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S
Tittel:Våren kommer og båtpussen starter for alvor
Skrevet av:Staale
Dato:Tuesday 18 March 2003 (21:07) GMT
Endret/lagt ut:Tuesday 30 March 2021 20:19:37 BST
Fil:news/rozinante/991

Våren kommer og båtpussen starter for alvor

De siste dagene har det vært strålende vær og vi har gjort masse båt-relatert. Det er nå 17 uker til avreise og vi teller ned. Ukene flyr og vi føler selv at vi er i rute, men nå blir det bare mer og mer tur-planleggning. Nå er det heller ikke bare mannskapet og en og annen båtentuiast som har begynt båtpussen, nå er det mye liv her hvor båten står. Det er bra for oss og gir oss en liten inspirasjon!

20 tonns jekken vår hadde for liten stigning og ting bare seig sammen så vi fikk tak i en ny jekk som takler hele 50 tonn med elekrisk hydralisk pumping. Med riktig verktøy går alt på skinner.

Det er blitt montert en del elektriske dippedupper. Senere vil det muligens komme en oversikt over hvilket elektrisk utstyr vi har med oss og hvorfor.

Etter at jekkingen ble en lek, er alt under vannlinjen slipt ned til glassfiberen. Dette skal nå tørke før det skal sparkles. Men før sparkel skal det monteres tynne kobber plater som skal støpes inn i skroget for å gi ordentlig jording til kortbølgeradioen. Kortbølgeinstallasjonen vil det komme mer om siden.

Vi tester ut værfax og navtex fra kortbølgeradioen til en bærebar pc.

Det blir selvfølgelig en hel del rot under arbeidet, og akkurat nå er det kabler frem og tilbake. Etter hvert skal de festes pent på plass.

Kortbølgeradioen

Værfax programvare

Motoren og tilhørende deler blir pusset på, samtidig blir den overhalt og et nytt feste til en generator nummer to blir tilpasset. Vi vil ha to generatorer, en til forbruksbatterier og en til et lukket batterisystem for startmotor og ankervinsj.