Siste rapport 0024 - 27.01.2006 07:27

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S
Tittel:Ting tar tid
Skrevet av:Staale
Dato:Wednesday 16 April 2003 (01:11) BST
Endret/lagt ut:Tuesday 30 March 2021 20:19:37 BST
Fil:news/rozinante/20030416

Ting tar tid

Ting tar som kjent tid. Vi har ofte døpt om dette til T opphøyd i tredje. Det vil si TTT. Motoren er ferdig sprøytet og står på dekk rett utenfor luka og er bare få meter fra der den skal stå. Nå mangler vi bare en mutter som er 3/8 tomme og har BSF gjenger. Motoren er som kjent en Kubota, men den er "marinisert" i USA, og i USA er dem veldig glad i tommer. BSF står for "Britsh Standard Fine" dette er en gjengetype som vi ikke har hørt om før. Ragnar er meget misfornøyd BSF gjenger og tomme bolter. BSF har derfor ofte blitt oversatt til noe helt annet som ikke passer seg på trykk! Denne mutteren skal feste startmotoren til motorblokka og nå har vi da rotet bort denne mutteren, men vi har da en løsning på det og. Ragnar har nemlig funnet en gjengtapp som er 3/8 tomme og har BSF gjenger og skal derfor lage en mutter selv i morgen. Slik at vi kan få firt ned motoren på plass i morgen. Motoren har fått en rød farge som vi ofte kaller MH rød. Den er virkelig blitt flott og ser helt ny ut. Nå skal alt ned i det ny malte motorrommet og så blir det vel masse oljesprut igjen og alt blir skittent igjen.

Hylsa er byttet og gjennomføringen inn i båten er laget på nytt da den gamle gjennomføringen var "korrupt". Den gamle hylsa var 20 år gammel snart. Hylsa er en viktig del og er mange båter som har gått ned pga defekte hylser. Vi har brukt lang tid på å få dette ordentlig. Det er noe arbeid som gjenstår, men vi har en plan om at hvis vi bare trer alle delene inn på hysla så fester vi alt etter at motoren er satt inn. Da har mer å gå på i justeringen mellom aksling og motor. Dette er viktig for å unngå spenn og friksjon i aksling.

I forbindelse med at vi letet etter mutteren med BSF gjenger ryddet vi i dag hele båten. Dette betydde at "systemet" til Staale ikke er noe system lengre og at alle kansje kan finne noe nedi båten. Det var bra å få ryddet før vi skal ha ned motoren. Stuvsugeren er en suveren "ryddemaskin" men vi mistenker at BSF mutteren har funnet seg sin vei inn i støvsugeren.

Slik så det ut i "motorrommet" natt til 31. Januar 2002.

Slik ser det ut i dag! Litt rotete, men rent nok til å ta i mot den fine "nye" motoren vår.

På websiden skjer det stadig nye ting. Vi har fått en beskrivelse av våre medhjelpere og det er også kommet en ny R-File. Følg med vi vil oppdatere siden jevnlig