Siste rapport 0024 - 27.01.2006 07:27

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S
Tittel:Sjøsetting
Skrevet av:Staale
Dato:Saturday 10 May 2003 (11:36) BST
Endret/lagt ut:Tuesday 30 March 2021 20:19:37 BST
Fil:news/rozinante/20030510

Sjøsetting

De siste 30 timene før den store krana som skulle ta ut 12 båter kom ble for vår del meget hektisk. Etter at vi den siste uke har jobbet døgnet rundt ble de siste timene betraktilig tyngre enn forventet. Vi har lys og varme til å jobbe døgnet rundt og det benyttet vi oss 100 % av. På bildet ser du Rozinante "by night". Torsdag begynnte Paul å jobbe med Rozinante klokken 0800, en tur på jobb på kvelden, før han igjen kom klokken 2230. Etter et strøk med bunstoff bar det rett hjem i seng igjen. Paul ble hentet av ragnar klokken 0615 og vannlinja fikk seg en ekstra omgang bunstoff.

Siste finnish under vannlinjen legges 8 timer før Rozinante skal sjøsettes. Paul legger på bunstoff med sin hjemmelagde rulle patent. Under båten har det de siste ukene vært sydenvarme. Dette har ført til at det nesten har vært umulig og gjøre noe oppi Rozinante. Høyeste målte tempratur er 42 grader celcius, men vi klager ikke. De andre båt pusserene har hutret og av og til kommet inn i varmen for å slå av en hyggelig prat.

Motoren manglet 8 timer før sjøsetting: manifoil, generator, kjølevannslagner, dieselfilter, olje, oljefilter etc. Dette fikk ikke tid til før den siste natten. Rangar begynnte å mekke på motoren, men måtte hele tiden gjøre andre ting som hastet mer. På bildet monterer Ståle skruene som fester flensen fra eksoslangen til manifoilen. Etter mye om og men fikk vi aldri motoren ferdig til sjøsettingen, og den er enda ikke startet. I skrivende stund mekker Ragnar sammen resten slik at vi kan få oss en liten båtur utpå kveldinga i dag.

Mat må vi ha. Ragnar spiser frokost kl 0630. Paul har tatt med seg sjokolade kake som mor har bakt til oss. I tilegg har Ragnar og Staale fått seg en melkekartong. Melk gjør underverker. Ragnar og Staale er enige i at det største savnet på seilturen kommer til å være ekte kald norsk Tine Lett melk!

Paul blander bunstoff. Bunstoff må blandes grundig. Mesteparten av giften er tung og ligger i bunnen av spannet. Helt til sist fikk Rozinante noen ekstra strøk med bunstoff på utsatte steder. En time før sjøsetting rev vi ned teltet med hjelp fra Stig som trappet opp på kvisten for å hjelpe før han skulle på skolen. Etter ca 20 minutter var teltet revet. 15 minutter før sjøsetting fant vi ut vi hadde ikke lange tau og fendere. Ragnar kjørte hjem i en fart og fikk anskaffet det nødvendige. Situasjonen var stabil og de fleste fikk seg en god latter av gjengen som hadde blitt ferdig mot alle odds.

ENDELIG snart sjøsatt! Sjøsettingen gikk bra, Ståle løp ned og sjekket at det ikke lakk vann inn noen plasser, men det så veldig bra ut og det gjør det i dag også. Vi har rett og slett gjort en veldig bra jobb! (tror vi:))