Siste rapport 0001 - 23.12.2005 01:18

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S
Tittel:33 dager igjen
Skrevet av:Paul
Dato:Tuesday 03 June 2003 (01:26) BST
Endret/lagt ut:Tuesday 30 March 2021 20:19:37 BST
Fil:news/rozinante/33dager

33 dager igjen

Etter en relativt uproduktiv helg er arbeidet i full gang igjen.

Motoren er nå ferdig montert på plass og fungerer utmerket! Det var en slange som lakk litt kjøle vann som var problemet og var enkelt å løse. Staale bor nå mer eller mindre ombord og bruker ofte båten som transport middel. På den måten får vi testet motoren litt uten å måtte bruke ekstra tid på det.

Fredag forrige uke prøvde jeg å få tak i en som kunne svare på om vi kunne få kjøpt mat og diesel på utførsel før vi reiste. Det visste seg å ikke være et vanlig spørsmål, så etter X antall sett over innenfor skatteetaten(antar jeg) så fikk jeg beskjed om å prøve igjen på mandag.Det gjorde jeg og fikk tak i en som satt seg på saken. Dessverre var mailen jeg fikk som svar i dag tidlig ikke posetiv. Ser dårlig ut for moms fritak for oss... Får håpe dette ,motiverer Einar på ICA Sparmat Tømmerstø brygge til å gi oss enda bedre priser! :)

For tiden er det mye trearbeid som haster å få gjort unna og derfor er presset hardt på vår snekker andersen. Han har gjort en flott jobb med å lime sammen nye emner til både bom og gaffel til storseilet. Disse, som begge er over 6m lange, fikk vi høvlet ned til 8 kanter i går. Så ble også disse flyttet til Jens Knutsen Mek.Her skal de gå fra 8 kanter til helt runde. Da jeg sto å strøk på det første laget med Coelan på mesan masta(mitt første strøk noensinne med Coelan)gikk det tydligvis litt sent for Tor som etterhvert bokstavelig talt tok penselen i egne hender og lakket resten.Så nå er det første laget lagt og får vi lagt et hver kveld denne uka begynner vi å nærme oss.Coelan skal optimalt sett legges i mange tynne lag.Thor går å lengter etter at vi skal reise, så HAN kan få litt fritid han og. Bare 33 dager igjen Tor! ;)