Siste rapport 0025 - 29.01.2006 08:25

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S
Tittel:Nå begynner det jammen å bli pent også
Skrevet av:Paul
Dato:Tuesday 10 June 2003 (06:53) BST
Endret/lagt ut:Tuesday 30 March 2021 20:19:37 BST
Fil:news/rozinante/26dager

Nå begynner det jammen å bli pent også

På søndag ble Rangar frisk like plutselig som han ble syk på torsdag. Så da var han "fit to fight" igjen! Arbeidet på beslagene til mesan masta ble i løpet av mandagen nesten ferdige!

I helgen ble båten vasket grundig, nok en gang. Også denne gangen i håp om at det skulle bli vær til å lakke dekket. Det så ikke så lovende ut for lakkingen siden vi til tider vasket i sammarbeid med regnet. Men alt kunne jo endre seg til dagen etter...? Det gjorde det forsåvidt, kl 07 på mandags morgen dusk-regnet det ikke, det renget i bøtter og spann. Svært lite optimistisk for dagens lakking, bar det i seng for noen timer til. Og til alt overmål var det nydelig vær og en frisk bris, perfekt lakke vær!

Etter grov rengjøring på søndag gjensto bare å rubbe ned og tørke over med tynner før vi kunne lakke. Rubbingen er for å lage "riller" i den gamle lakken, målet er alle strøkene blir som et tykt lag. Man tørker over med tynner for å fjerne alt fett og smuss fra overflaten for at lakken skal feste seg optimalt mot den gamle overflaten.

Når man lakker med Coelan lønner det seg å være to, en som ruller ut lakken med rulle, og en som "driver" etter med en maler kost. Ragnar kom fra verkstedet mer mere lakk, siden vi da fikk flere hender enn vi trengte til lakking, utnyttet Staale annledningen til å male den hvite linjen på utsiden av båten. Gummibåten hadde frigjennomstrømning av saltvann, så når han satt å prøvde å få varmen i dem igjen mente han at de var ferdig herdet for sommeren!