Siste rapport 0024 - 27.01.2006 07:27

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S
Tittel:Endelig er Rozinante en to-master igjen!
Skrevet av:Paul
Dato:Sunday 29 June 2003 (17:57) BST
Endret/lagt ut:Tuesday 30 March 2021 20:19:37 BST
Fil:news/rozinante/tomaster

Endelig er Rozinante en to-master igjen!

I toppen av mesanmaste sitter ett solid multifeste for vindgenerator, diverse andre ting og utallige antenner for utstyret ombord.

Avstanden mellom mastene er betraktelig lengre nå og det blir spennende å se hvordan storseilet blir seende ut.

På fredag ble mesanmasta løftet ombord og spent fast i Rozinante. Det mangler fortsatt endel arbeid, blant annet så må den festes bedre i bunnen. Ledningene til duppedingsene må kobles til sine respektive duppedingser i båten.

Arbeiderene var svært stolte av sin ny fiksa mesan mast! Nå gjenstår bare bommen og gaffelen til storseilet, så er vi klare til å rigge båten. Vi regner med å få seilene tilbake fra seilmakeren i løpet av denne uken. Vi er veldig spente på å se hvordan Rozinante seiler med ny rigg!

Lørdag var det duket for "oppbrottsfest" på Sodefjed! Det ble en tømmerstø-fest av vanlig klasse. En og annen nabo klaget, kort visitt fra lovens lange arm og god leskende drikke fra det lokale bryggeriet! Flere bilder fra festen og av Rozinante kommer så snart vi har fått opp et fotogalleri.

Ellers kan det meldes at Edvard blir med fra starten på reisen til Lisboa i Portugal. Endelig bekreftelse ble klar fordi han fikk beskjed om at han kunne ta ferien sin akkurat når det passet han. Medgjørlige arbeidsgivere er deilig!