Siste rapport 0001 - 23.12.2005 01:18

Siste posisjon - vis i kart
Når:14.02.2006 23:40Fart:3.2 knop
Posisjon:68° 41.04' WKurs:67 °
56° 16.72' S

Skotske høyland

Rozinante har nå kommet i gjennom Caledonien Kanalen. Caledonien kanalen er for dem som elsker ferier på vestlandet i Norge. Vi har riktignok ikke vært på vestlandet, men har en mistanke om at de lange innsjøene i caledonien kanalen kan minne om en fjord på vestlandet. Loch Ness er feks. 225 meter dyp på det dypeste og maks 1 km bred. Det går stupbratte fjellsider ned på begge sider, men som i Norge er det alltids en gård oppe i disse stupbratte skrentene. En haug med kuer og sauer beiter rundt oppi dette skotske høylandet. Melka i Skottland har samme kvalitet som i Norge, og før vi stakk ut på havet har vi bunkret 3 liter melk.

Planen nå er å seile ut og rundt alle små øyer og andre ting slik at vi slipper og knote med tidevannet, og seile rundt i den skotske "skjærgården" om nettene. Tidevannet er det liten vits og kjempe mot for da har du en fremdrift på ca. 2 knop. Tidevanns forskjellen er ca. 3 meter og når tidevannet skal ut og skaper det strømmer på 3-4 knop. Enkelte steder er det vanlig med 7 knop. Vi er enda langt inni en såkalt Loch. Vi har egentlig ikke helt funnet ut hva en Loch er, men Vi er nå på havet i følge kartene, og er fremdeles inne i en Loch. Dette har ført til at vi er litt frustrert over hva en Loch er. Vi bruker nå tidevannet for å komme oss ut av vår forhåpentligvis siste Loch. Konklusjonen vår er at kommer du til Skottland og ikke vet hva en Loch er vet du det i hvertfall ikke når du reiser. Vi har som vanlig motvind , men dette vil endre seg etter hvert som vi kommer lengre vest og skal sydover. Planen er å finne Paul som kommer med fly til Lørdag. Dette har vi en nærmere avtale og hvis alt går i boks er vi igjen fulltallig Lørdag kveld.

I det skotske høyland var det egentlig ikke mye som skjedde. Det er veldig mange turister som besøker stedene langs caledonien kanalen. De kan stå i timesvis og se på båter bli sluset gjennom kanalen. Dette har ført til at det sikkert er tatt over 100 forskjellige bilder av oss. Turistene er alt fra Norske til Japanske. Såkalte "Trailer Parks" er det nok av og det er haugevis med bobiler og andre kjøretøyer langs kanalen. Litt skotsk historie og kultur fikk vi med oss. Et par lyslugger eksisterer det enda etter vikingene og en gammel engelsk dame som skjønnte vi kom fra Norge lurte på føglende: "Do you still burning village and kill all the people?"